Monte carlo

Jag åkar inte läsa på moped körkortet nu så jag ska kolla på den nye filmen Monte Carlo med selena gomez
´
Publicerat: 2011-09-30 @ 21:35:12


IDOL

Nu ska jag kolla på idol ! Sen blir det att läsa klar moped boken!

Nu märkar man att det börja blir höst för det blir väldigt färgglatt ute och det är så mysigt tycker jag!
Publicerat: 2011-09-30 @ 20:01:10


Små hästarna

Nu är de små hästarna hemma igen och jag tror dom inte ska iväg på bete igen utan dom ska gå här hemma nu med Odette och Vidja.
´
Publicerat: 2011-09-30 @ 15:23:12


:S

Kunde inte gå till praon idag heller än om jag väldigt gärna ville det. Men jag får väll vara hemma och sova och vila så jag mår bättre imorgon. För då är det ju HELG... Och så ska jag tävla på söndag. Jag hade verkligen behöft rida Odette idag i och med tävlinge och hon har ju fått vila nu någon dag så jag får se om jag orkar det ikväll. Men iallafall har jag bara ett kapitel kvar i moped boken sen har jag läst ute den och då ska jag börja göra alla tester. JAg fyller ju år om en vecka och då vill jag ta moped körkortet!!!! Men jag ska försöka plugga på de två andra proven idag med om jag orkar.
´
Nu ska jag kolla på film och försöka få i mig lite mat!
Publicerat: 2011-09-30 @ 09:10:16


BLOGGTÄVLING!

Bilden är länkad till tävlingen.
Publicerat: 2011-09-30 @ 08:59:36


BLOGGTÄVLING!

Bilden är länkad till tävlingen!
´
Cheval Ridsport har ni här : http://www.chevalridsport.se/sv/?affiliate=2844
Publicerat: 2011-09-30 @ 08:50:01


Förkylning

Mådde inte alls bra igår på kvällen och inte idag häller så jag är hemma. Jag har fått någon förkylning i hela kroppen typ. Men jag får ta massa halstabletter och dricka varmt. Men nu ska jag sova lite till och så bloggar jag nog mer sen!
Publicerat: 2011-09-29 @ 10:29:16


Memphis 28 september

Träningen gick bra för att vara första gången på jätte länge. Men det är väldigt mycket att jobba på och nu ska vi lägga ner mycket tid hemma på att bygga upp han. Jag har fått lite tips av My vad jag kan göra för att bygga upp han och vad som passar han. Så nu blir det hårdträning för honom.
´
En sak jag ska börja göra är att galoppera ner för backar. Jag ska såklart börja med små backar som man knappt märker. Och så måste jag träna på galopp fattning för den tar han inte så bra ännu. Sen är det massa andra saker.
´
gammal bild!
Publicerat: 2011-09-29 @ 10:24:20


Godmorgon

KLockan är nu 06.18 och jag är skita trött. Men jag var tvungen att gå upp lite tidigare idag för såklart glömde jag att anmäla mig till tävlingen igår så jag fick gå upp tidigt idag för att göra det innan det är för sent. Men nu är det gjort. Det kommer vara extra narvöst att tävla på en ny tävlingsplats. Men det kommer säkert gå bra!
´
Publicerat: 2011-09-28 @ 06:20:10


Morgondagens planer

Föst blir det prao då. Jag hoppas jag får sluta lite innan halv två imon så att jag kan ta den tidiga bussen imorgon som går halv två. Då kommer jag hem ca två och då hinner jag fixa allt innan träningen som börjar fem. Om jag måste ta taxin kommer jag inte hem förens halv fyra och då hinner jag verkligen inte.
´
Sen blir det hem och kolla på idol!!!!
´
JAg måste börja plugga på alla prov också. Men man är så trött när jag man kommer hem så det orkar man inte.
´
Men imorgon hoppas jag iallafall på en bra dag!
´
Kramisar Alice
be yourself, then everything will be fine
Publicerat: 2011-09-27 @ 21:29:11


Odette och Memphis 27 september

Odette hoppade jag idag och shit vad bra det gick. Vi bara flög över 70 hindert och en oxe som låg på 60 cm. Men iallfall. JAg började att värma upp henne ute i skogen. Sen red jag hem och red i paddocken.
Hon var helt galen idag och spakade bakut och var hel vild vilket hon inte bruka vara men det var någotnting som störde henne tror jag för man märkte att hon var ireterad på något. Men iallfall började jag hoppa typ 40- 50 cm.
´
Sen sa mamma: aa men vi ska se hur högt hon kan hoppa idag. Hon höjde till ca 60 cm och första gången jag kom på det var jag lite tveksam så det blev ett stillastående hopp typ:P Men andra gången hoppade hon jätte fint. Sen höjde vi till 70 och vi flög över flera gånger.
´
Shit vilken ponny asså. Men sen ville jag inte höja mer i och med att jag är lite `hopprädd`eller vad man ska säga så det är ju bra att ta lite i taget. Men iallfall så behöver vi ju träna på oxar vilket vi alldrig gör. Men mamma satt upp en läskig oxe på 64 cm och det kom vi på då.
Jag var lite tveksam men jag var ändå på med benen och hon hoppar så järkla fint över. Hoppade bara det en gång för sen tyckte vi det räckte. Men shit vilken känsla det är när hon hoppar så fint.
´
Man blir så himmla gald. Nu ska jag anmäla mig till pay and jumpen på söndag. Jag tror det kommer vara i ridhus vilket vi inte har ridigt i jätte länge och sen har vi aldrig varit på den klubben förutom när jag provret en häst så vi ska bara hoppa 40/50 och så hoppas vi klarar det.

Memphis får vila idag med. Jag hann inte rida honom. Men imorgon ska jag träna för My och jag tror jag tar med honom men jag är inte säker ännu men vi får se.
´
Men jag var iallafall uppe och kollade till honom och när jag kom in till hagen så bara galopperade han mot mig och fatta vad glad man blir då. Så himmla söt är han med!

Finare hästar än mina finns inte!
Publicerat: 2011-09-27 @ 19:40:13


ont i huvudet men det förstör inte helgen!!!!!

Har fortfarande ont i huvudet och kan knappt röra mig förens det gör jätte ont och man blir helt snurrig. Men jag ska sova nu så det går om som det brukar göra när man sover.
´
Men imorgon hoppas jag, jag kan åka med pappa hem så jag kan komma hem tidigt och så ska jag hoppa Odette. Ska höja hinderna om hon inte vägrar. Ska vara med henne med benen hela tiden och tänka innan hindret och inte bara styra. Är redigt taggat inför imorgon.
Om det går bra att hoppa imorgon anmäler jag oss till pay and jump till helgen.
You Are My Star!
Publicerat: 2011-09-26 @ 21:33:29


Snart blir det...

Snart blir det idol!!!
Publicerat: 2011-09-26 @ 19:41:42


hemsk måndag!

Dagen brjade med att jag försov mig och hade fem minuter att fixa mig så jag han inte äta. Kom till skolan och fick vänta en halvtimme sen gick jag till praon.
Där började jag med att skära fingret direkt när jag skulle skära grönsaker. Sen så hjälpte jag till där och det var helt okej.
Det var lite kul att jobba med mat och så. Sen hade jag lunch och ät med Felicia. Maten i skolan var räster sen i fredags. Inte gott alls, så jag åt knappt någor.
Sen gick jag tillbaka och var där en halvtimme sen fick jag sluta. Jag gick i stan lite själv och det är ju inte så kul men ingen annan hade slutat. Sen typ en halvtimme innan taxin kom fick jag skita ont i magen. Och det var inte så kul att sitta och vänta på taxin då men det fanns inte så mycket att göra. Har haft ont i magen tills nu och nu har jag fått världens huvudvärk istället.
´
Men jag har precis kollat klart på en film. Farmor kom med lite hallon förut som jag åt med glass vilket var väldigt gott. Jag åkar inte gå ut och rida idag för så pigg är jag verkligen inte.
Jag får ligga inne och läsa på alla prov och kolla på film och lite sånt.
´
Sen taggar jag för en ny dag imorgon och hoppas den blir bättre.
Publicerat: 2011-09-26 @ 18:56:32


prao imorgon

Imorgon börjar min prao vecka och jag ska praoa på hamrins café och bageri. Det ska bli spännande och se hur det är där. Kommer vara där från nio till två tror jag det var.
´
Nu ska jag duscha och fixa mig tills imorgon.
´
gammal bild!
Publicerat: 2011-09-25 @ 20:38:13


byggt hinder..

Idag har jag byggt hinder nästan hela dagen.
Utom när jag red Odette och Memphis då. Men en kompis till pappa har sågat* ut nio bräder eller vad man kallar det.
Så jag har gjort hålen på alla och det blev järkligt många hål. Nu måste jag bara göra så dom kan stå upp och måla dom sen har jag nio hinderstöd. Det kommer bli rena hoppbanan i vår paddock :P
Jag ska nog göra två eller tre plank till för dom är redigt bra. När allt är klart som kan ta ett tag kan ni få se dom.
´
bilden tagen från google!
Publicerat: 2011-09-25 @ 18:24:58


Memphis och Odette 25 september

Memphis skrittade jag bara ut en liten stund. Gick även upp för några backar några gånger.
´

´
Odette red jag också ut. Hon var väldigt frammåt och ville bara galoppera.
´´
Publicerat: 2011-09-25 @ 18:19:53


Godnatt


Publicerat: 2011-09-24 @ 22:53:03


Rolling in the Deep

Hade tänkt göra jätte mycket ute idag men sen låg jag i sängen till tre och sen var jag ute och red Memphis och fixade han i tre timmar och nu ligger jag i sängen igen. Jag åkar inte göra någonting och jag känner inte för att göra någonting häller. Så nu ska jag kolla på film.
´
Publicerat: 2011-09-24 @ 19:00:13


Memphis 24 september

Red hem han och så red jag i paddocken. I början gick det väldigt dåligt men i slutet gick han jätte fint på tygeln i traven. Men vi behöver verkligen iväg och träna nu så att vi kan komma någonstans.
Publicerat: 2011-09-24 @ 18:47:14


12.22

Klockan är halv ett och jag ligger fortfarande i sängen. Jag hade kunnat ligga i sänge hela dagen men om jag ska få något gjort får jag gå upp snart. Men först ska jag kolla på idol och se vilka som gått vidare. Sen går jag ut och rider båda hästarna. Sen ska jag fixa massa saker ute.
Publicerat: 2011-09-24 @ 12:43:10


fredag kväll

precis kommit hem nu. Dagen började med skolan. Tog skolfoto idag. Blev inte bra alls. Men det finns inte så mycket att göra åt det. Men sen tog jag och några till kompis foto och det blev fint. Sen så slutade vi vid tre. Jag följde med Mollie hem och vi åt lite och kollade på tv. Sen stack vi till stan igen och åt middag med klassen på ett fint ställe. Sen gick vi lite inne vid stan än om allt var stängt och sen åkte jag hem.
Nu sitter jag i pyjamas i min säng och hade tänkt kolla på en film. Är skita trött så jag kan somna på fem minuter men jag vill ändå inte sova :P
´
Det blir ingen tävling i helgen men så det blir hårdträning här hemma istället för Odette. Sen får vi se vad som händer. Jag ska även prao nästa vecka vilket kommer bli väldigt kul. Och så får jag mycket tid till att plugga på moped körkortet som jag vill ta den dagen jag fyller år om det går. Sen har vi även två prov till då.
´
Men nu ska jag inte snacka om läxor mer utan gå och kolla på film.
´
Publicerat: 2011-09-23 @ 21:26:18


Memphis 22 september

Red ut han en runda och lite i en hage idag igen. Där han är nu finns det inte så mycket bra ställen att rida på så det blir mycket samma. Men duktig idag var han iallfall.
´
Odette får vila för jag hann inte rida henne!
Publicerat: 2011-09-22 @ 21:00:00


trött.........

Kom hem från skolan för en stund sedan och jag har inte gjort någonting. Är väldigt trött och åkar inte ens ta upp läxan. Ska gå ut och rida Odette och Memphis och får göra läxan i stallet.
´
Ska rida ut båda hästarna om jag hinner annas blir det bara ena. Ska iallafall börja med Memphis. Imorgon får båda hästarna vila för då kommer jag hem sent.
´
Publicerat: 2011-09-22 @ 17:07:30


Onsdag

Nu är onsdagen med avklarad. Hade 9:ans första prov idag och det gick super. Det kändes redigt bra och jag skrev på varje fråga. Nu vänta nästa :P
Har varit ute hela kvällen och ridigt hästarna och nu en timme har jag gjort läxan och nu sitter jag här och ska snart sova. Är redigt trött och behöver verkligen sova.
´
Imorgon är det trosdag och då händer inte så mycket. Sen på fredag ska vi ta skolfota. Blir alltid lika ful så ser inte fram emot det. Sen på kvällen ska hela klassen iväg och äta. Det blir kul.
´
Idag har även Odette fått nya skor så nu behöver jag inte vara rädd att dom går av :P

Nu ska jag sova!
Kram Alice
Publicerat: 2011-09-21 @ 21:33:02


Memphis och Odette 21 september

MEMPHIS  red jag ut en runda ut på först och sen red jag lite i en hagen.
´
ODETTE jobbade jag i paddocken. Mycket galopp arbeten. Sen tränade jag även på lite hinder. Tränade mest på att komma rätt på hindrerna och var med om benen runt henne.
´
Nu märker man att hästarna fått lite vinterpälls (specielt Odette) för dom blir genomsvättiga för ett vanligt arbetspass.
´
Publicerat: 2011-09-21 @ 21:28:09


Memphis hoppar i hagen!

Memphis hoppade över en sten i hagen idag. Det var ju högt över och vi får hoppas han kommer kunna bli en hopphäst.
´

Publicerat: 2011-09-20 @ 19:52:27


Tisdag

Varit i skolan idag. Inget precielt precis förutom att taxin stannade så vi fick byta taxi och sen kom jag försent till skolan. Men det gjorde inte så mycket.
Sen när jag kom hem körde jag till Memphis och kelade med honom och tog även lite kort men det blev inga bra alls. Men jag ska vissa några sen.
´
Nu har jag precis kollat på Idol som var igår som jag missade och nu ska jag plugga till idrotts provet imon. Kan alla frågor utom 4 och sen måste jag läsa igenom det några gånger.
´
Hästarna får vila i och med läxorna.
´
I skolan ska vi skriva träningsdagbok nu. Jag kommer såklart skriva mycket om ridningen och så men sen ska jag försöka komma ut och gå / springa någon runda varje vecka.
Publicerat: 2011-09-20 @ 18:20:16


Studiodag

Idag har jag haft studiodag. Var ute med Odette ganska länge men annas har jag pluggat lite och nu precis har jag sett filmen Lord of the flies. Nu ska jag plugga lite och sen ska jag upp och rida Memphis.
Publicerat: 2011-09-19 @ 16:27:36


Odette 19 september

Tomlörde henne lite först och sen longerade jag. Det är skit bra för henne att tomköras för då jobbar hon med ryggen hela tiden och det behöver hon verklgen för om det är något hon måste bli starkare i så är det ryggen. Så det ska jag försöka göra minst 2 gånger i veckan.
´
Det blev ett ganska långt pass, men väldigt bra som sagt.
Publicerat: 2011-09-19 @ 16:25:12


Lord of the Flies ( flugornas herre)

Nu har jag precis kollat på filmen Lord of the Flies. Vi läser boken i skolan så jag tänkte att det är lättare att svara på endel frågor om man sett filmen. Den var väldigt hemsk ibland. Dom dödade två stycken av sina (kompisar). Ingen film jag vill se igen för den var inte så bra.
Publicerat: 2011-09-19 @ 16:23:23


BLOGGTÄVLING!

LÄNK: http://johannagrant.se/2011/09/06/bloggtavling-3/
Publicerat: 2011-09-19 @ 15:19:17


Hjälm

Jag behöver verkligen en ny hjälm nu. Under hela hoppträningen idag fick jag hålla på att ta bort hjälmen från ansiktet för jag inte kunde se någonting. Det var skit jobbigt och det fördävade även min ridning.
´
Men jag har kollat på lite hjälmar men har bara hittat en jag verkligen tycker om. Det är denna:
´
Jag testade den på falsterbo och det var jätte nära att vi köpte den men det blev inte redigt så.
Men jag tror det kommer bli en sån här hjälm men mamma tycker den kostar för mycket och den kostar en hel del: 2699 kr och det är redigt mycket men det får man nästa lägga på de bra och sköna hjälmarna.
´
Jag har testat några andra lite billigare hjälmar men inga jag har fastnat för redigt. Men vi får se hur det blir.
´

Sen testade jag även en sån här väst som jag även vill ha i framtiden, så jag slipper min obekvärma:
Publicerat: 2011-09-18 @ 19:21:22


Hot Chelle Rae - Tonight Tonight

Publicerat: 2011-09-18 @ 18:34:19


Odette och Memphis 18 september

Odette hopptränade jag för My. Det gick väldigt bra och jag är väldigt nöjd.
´

Memphis får vara ledig idag för han gick så hårt igår. Men jag var nere och busade lite mer honom förut. Han är så himmla fin och nästa gång jag ska åka ner dit ska jag försöka komma ihåg att ta med kameran!
´
gammal bild!
Publicerat: 2011-09-18 @ 17:17:53


Nästa träning..


Publicerat: 2011-09-18 @ 08:49:59


19:59

Imorgon blir det träning för My med Odette. Jag tror vi skulle hoppa och om det blir fint väder mamma kanske tar med kameran.

Nu ska jag ner och kolla på tv och sen blir det att kolla på film eller något.

Publicerat: 2011-09-17 @ 20:04:35


Städa rummet !

Jag har inte hunnit städa och puttsa läder idag utan det får bli någon annan dag för hästarna har tagit all min tid idag. Men nu måste jag städa rummet så man slipper trampa på saker när man ska komma någonstans.

Sen blir det att läsa lite på idrotts provet och svenskan och sen blir det lördags mys framför tvn med familjen!
´
gammal bild på mig och lillebror !
Publicerat: 2011-09-17 @ 18:27:20


Odette och 17 september 2011

Odette skrittade jag ut en runda i skogen.

Memphis red jag hem till paddocken och red där. Så himmla duktig var han. Galopeprade ganska mycket och mycket träning i traven. Travade även över lite bommar, men han hade typ glömt hur man gjorde men till sist kom han på det.
´
Om allt går bra nu så ska vi nog börja träna igen med han för My. Jag ska skriva mer om hur hans träning kommer se ut framöver snart!
Publicerat: 2011-09-17 @ 18:19:46


Godmorgon

Är lika trött som alltid idag. Mina ben känns som grädde och huvudet är som sten:P Men jag ska försöka rycka upp mig lite och börja med allt jag ska hinna göra innan kvällen.
Här ser ni ju lite vad det är:
´
Publicerat: 2011-09-17 @ 10:58:59


Supersöt klänning!

Publicerat: 2011-09-16 @ 22:35:45


Godis, fika, godis?

Snacka om att jag är mätt nu. Började att äta lite godis som jag köpte i stan. Sen kom mormor och morfar och då fikade vi och sen hade mamma med köpt godis. Om jag ser något mer godis nu spyr jag nog :P haha nej men det får jag inte hoppas.
´
Publicerat: 2011-09-16 @ 21:42:11


Memphis 16 september 2011

Skrittade ut en runda barbacka. Gick upp och ner för lite backar och tränade.
´
Publicerat: 2011-09-16 @ 18:20:21


Fredag

Slutade vid halv ett idag vilket var väldigt skönt. Fast jag kom inte hem så Cajsa och jag gick in till stan och kollade lite och köpte godis. Sen gick hon hem så då gick jag till Felicia en liten stund och sen åkte jag hem.
´
Denna helgen blir det väldigt mycket läxer som ska göras och sen städa rummet. Vi är lediga på måndag med så det blir en dag extra och det är bra.
´
Nu ska jag äta!
´
Publicerat: 2011-09-16 @ 18:18:04


3 veckor kvar...

Nu är det 3 veckor kvar tills min födelsedag. Ska börja tänka på vad jag ska önska mig men det blir nog en iphone. Fast det kommer jag nog inte få men vi får se.
´
Nu har jag duschat och fixat mig så nu ska jag lägga mig och läsa lite av en bok som vi har till nästa vecka och jag har knappt börjat!!!
´
Publicerat: 2011-09-15 @ 21:03:44


Presentation om hästarna!

Vi har fem hästar. En welsh cob, två islandshästar, en shettis, en welsh ponny och en new forest. De hästar jag rider är welsh ponnyn och new foresten.
´
Welsh ponnyn som heter Odette har vi haft sen hon var fem tror jag och nu är hon 13 år. Min bror har ridigt western på henne några år men när jag tog över henne så red jag vanligt. Det har tagit väldigt lång tid men nu börjar hon äntligen gå fint och vi börjar komma igång med hoppningen. Vi har hoppat några pay and jumper upp till 50 cm. Sen tränar vi dressyr och hoppning varannan vecka för en jätte bra tränare som heter My. Vår träning kommer ni får läsa mycket mer om i bloggen!
´
New foresten heter Memphis och honom har vi haft i ett halvår eller något nu. Han är fyra år och världens sötaste. Hon har varit sjuk väldigt mycket sen vi fick honom så vi har haft väldigt otur med honom. Men nu så håller vi på att sätta igång han igen och hoppas att om tre till fyra månader att vi har kommit tillbaka till där vi började. Hans träning kommer jag också skriva mycket om i bloggen.
´
Sen så kommer vårt islandshästföl får vara med i bloggen lite för när han kommer hem från betet kommer vi börja träna lite för han är 2 år till våren/sommaren tror jag om jag inte minns fel. Sen kanske dom andra hästarna med kommer upp på bloggen för ibland rider jag dom också.
´
ODETTE
´
MEMPHIS
Publicerat: 2011-09-15 @ 17:01:36


Skolan

Nu har jag precis kommit hem från skolan. Slutade klockan två för vi skulle läsa och det fick vi göra hemma istället om vi ville. I och med att jag åker taxi så kom inte jag hem, så jag gick med Emme och Thilda in till stan en liten stund. Men nu är jag hemma och ska äta lite och sen ut och rida Odette.
Publicerat: 2011-09-15 @ 16:08:44


Gjordtunnel

Mamma köpte en gjordtunnel till mig idag från hööks. Odette har fått sår från sadelgjorden på båda sidorna av magen så nu kommer jag gå ha en gjorttunnel som det kallas där och så hoppas vi att det läker snabbt. Det har redan blivit mycket bättre och det är väldigt bra!
Publicerat: 2011-09-14 @ 20:22:32


Presentation om mig!

Jag heter Alice Ottosson och bor i skogen med min familj och våra djur. Jag går i nian i musikklass och ska snart välja gymnasium, vilket kommer bli svårt för jag vet inte alls vad jag vill gå. Mitt stösta intresse är hästar. Min familj har fem häst och jag rider två av dom. Men det berättar jag mer om sedan.
Om jag ska beskriva mig själv så är jag en ganska lungn och glad person men kan ha världens humör ibland. Om jag verkligen bestämmer mig för något så gör jag det. I skolan har jag väldigt svårt att lära mig saker men när det gäller ridningen så lär jag mig väldigt snabbt.
´
Mina drömmar är att börja tävla lokalt med båda mina häst, men det är bara en av tusen drömmar!
Nu vet jag inte vad jag ska skriva mer men om ni undrar något kan ni bara kommentera så svarar jag!
´
Publicerat: 2011-09-14 @ 14:57:38


header

Headern är tillgänglig medan jag gör klart designen.
Publicerat: 2011-09-14 @ 14:33:29


Ny blogg!

Jag tog bort min förra blogg för någon dag sedan men jag saknar bloggen när jag vet att jag inte kan skriva så nu startar jag upp en ny. Jag ska fixa header och design och allt så snabbt jag kan men det blir inte ikväll.

Hoppas ni kommer följa mig här som ni gjorde på min andra blogg!
Publicerat: 2011-09-13 @ 21:07:26


Välkommen till min nya blogg!

Publicerat: 2011-09-13 @ 21:05:17



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!